De Kroonschijf kruipt door het oog van de naald

Uit: Ede Stad 23-05-2007

EDE – Het damteam van de Kroonschijf had in het kader van de Gelderse beker, DEZ 2 uit Laren als tegenstander. Opnieuw moesten de Edenaren gebruik maken van invallers. Zowel Aart Jochemsen als Wim Lammers waren niet van de partij. Ook deze keer deden de vervangers het goed.

Op bord 1 speelde Peter Hoogteijling weer een puike partij. Hij gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Op bord 2 had Evert Jochemsen zijn tegenstander in de hekstelling. Toch wist deze tegenstander eruit te komen en kwam steeds beter te staan. Uiteindelijk moest Jochemsen capituleren.

Dit was een fikse tegenvaller voor de Kroonschijf. Op het derde bord kwam invaller Albert Blankenspoor een schijf achter. Maar Blankenspoor liet zich niet wegspelen. Uiteindelijk pakte hij toch een punt. Invaller Piet Postema speelde op bord 4 een goede partij. Hij kwam uiteindelijk ook remise overeen. Achteraf bleek dat hij toch wel winstkansen had. Eindstand: 4-4.

Dat betekende dat via sneldammen de beslissing moest vallen. Elke speler kreeg 10 minuten bedenktijd. Peter Hoogteijling en Piet Postema pakten beiden de winst. Evert Jochemsen speelde remise. Genoeg om met 5-3 aan de goede kant van de score te blijven.

De Kroonschijf heeft zich nu geplaatst voor de kwartfinale. In Eibergen is DIOS nu de volgende tegenstander. Een hele zware kluif. De Eibergers spelen in de landelijke hoofdklasse. Dat is vier klassen hoger dan De Kroonschijf.